04.07.2020, 05:05 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Екскурзия до Велико Търново Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 22 Март 2013 08:04
euro

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

esf

uspeh

На 21.03.2013г. беше проведена втората екскурзия на клуб „Институциите на България, сформиран по проект  BG051PO001-4.2.05-0001 „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” (УСПЕХ) до старопрестолния град Велико Търново.

Изучавайки институциите на България, главната цел на посещението бе сградата на Учредителното събрание. Там е проведено и Първото велико народно събрание на освободена България, където е приета Търновската конституция - първия основен закон на страната. Членовете на клуба заеха местата на депутатите на Учредителното събрание, където почувстваха духа на парламентаризма. Снимаха се за спомен на местата на ръководството на събранието. Особен интерес предизвика изложения оригинал на Търновската конституция.

Вторият посетен музей бе Затворът - мястото, където са били лишени от свобода видни български революционери, в това число Панайот Хитов и Васил Левски. Залата за изтезания бе особено впечатляваща. Студът сковаваше телата ни при посещението на килиите. Това още повече засили чувството ни на родолюбие към борците за народна свобода.

Придвижвайки се от паметника Велчова завера до паметника Майка България, имахме възможност да направим красиви панорамни снимки на града и да се запознаем с още културни забележителности - старата част на града, паметника на Стефан Стамболов, къщата с маймунката и ханът Хаджи Николи.

Прибрахме се в Свищов, заредени с много емиоции и положителни чувства, настроени за работа и готови за посещението на София на 21 май 2013г., където ще се запознаем със съвременните институции на българската държава.

Денка Василева

ръководител на клуба

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2033.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес319
mod_vvisit_counterВчера1496
mod_vvisit_counterТази седмица7838
mod_vvisit_counterТози месец4857
mod_vvisit_counterВсичко1741695
В момента има 312 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School