31.07.2021, 15:15 ч.


Банер
Екскурзия до Велико Търново Печат
Петък, 22 Март 2013 08:04
euro

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

esf

uspeh

На 21.03.2013г. беше проведена втората екскурзия на клуб „Институциите на България, сформиран по проект  BG051PO001-4.2.05-0001 „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” (УСПЕХ) до старопрестолния град Велико Търново.

Изучавайки институциите на България, главната цел на посещението бе сградата на Учредителното събрание. Там е проведено и Първото велико народно събрание на освободена България, където е приета Търновската конституция - първия основен закон на страната. Членовете на клуба заеха местата на депутатите на Учредителното събрание, където почувстваха духа на парламентаризма. Снимаха се за спомен на местата на ръководството на събранието. Особен интерес предизвика изложения оригинал на Търновската конституция.

Вторият посетен музей бе Затворът - мястото, където са били лишени от свобода видни български революционери, в това число Панайот Хитов и Васил Левски. Залата за изтезания бе особено впечатляваща. Студът сковаваше телата ни при посещението на килиите. Това още повече засили чувството ни на родолюбие към борците за народна свобода.

Придвижвайки се от паметника Велчова завера до паметника Майка България, имахме възможност да направим красиви панорамни снимки на града и да се запознаем с още културни забележителности - старата част на града, паметника на Стефан Стамболов, къщата с маймунката и ханът Хаджи Николи.

Прибрахме се в Свищов, заредени с много емиоции и положителни чувства, настроени за работа и готови за посещението на София на 21 май 2013г., където ще се запознаем със съвременните институции на българската държава.

Денка Василева

ръководител на клуба

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2033.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1159
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10340
mod_vvisit_counterТози месец44786
mod_vvisit_counterВсичко2235691
В момента има 469 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School