11.07.2020, 04:28 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Среща с Кмета на Община Свищов и Председателя на Общински народен съвет Свищов Печат
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 14 Февруари 2013 15:31
euro

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището

привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

esf

uspeh

IMGP5027В тематичното разпределение и графика за извънкласната дейност на клуб „История на българските институции”, който има за цел изучаване институциите на местната и централната власт имаме запланувана среща с кмета на Община Свищов и председателя на Общински съвет гр.Свищов. Клубът  е сформиран по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” (УСПЕХ). Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

На 13.02.2013г. се проведе съвместна среща с г-н Благов - кмет на Община Свищов и г-жа Светлана Георгиева - председател на Общински съвет Свищов с членовете на клуба.
Преди да започне срещата се разходихме из коридорите на общината, за да научим къде се намират канцелариите на кмета, заместник-кметовете, председателя на Община Свищов и секретаря на общината.
Какво е да си кмет - разказа г-н Станислав Благов на участниците в клуба. Днес децата научиха за отговорностите на градоначалника, работата му в сферата на образованието и в създаването на възможности за осмисляне на свободното време на подрастващите. Кметът сподели трудностите в ежедневието си и призова членовете на клуба да залягат над учебниците, да завършат образованието си, да са дисциплинирани и отговорни.
Председателят на Общински съвет Свищов – г-жа Светлана Георгиева запозна участниците в срещата с това как се работи в институцията „Общински народен съвет”, за дейността на комисиите, за ролята на председателя, за това как се създава дневен ред, как постъпват предложения и как се вземат решения.
Учениците имаха възможност да гласуват в електронната система, като по тяхно желание бе обсъден въпросът „За или против удължаване на пролетната ваканция?”.
Накрая участниците в клуба получиха подаръци от кмета на община Свищов и Председателя на Общински съвет Свищов - книги за гр. Свищов.

Денка Василева,

ръководител на клуба

IMGP5043 IMGP5051 IMGP4598


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2051.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес284
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7608
mod_vvisit_counterТози месец13709
mod_vvisit_counterВсичко1750548
В момента има 224 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School