12.07.2020, 21:22 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Първа представителна изява на клуб „Млад журналист” Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 17 Януари 2013 09:55
euro

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

esf

uspeh

jurnalist_1На 15.01.2013г. се проведе работна среща по изготвяне на училищен вестник. Събитието бе по инициатива на учениците от клуб „Млад журналист” с ръководител г-жа Веселина Владимирова при Професионална гимназия по лека промишленост, сформиран по проект  BG051PO001-4.2.05-0001 „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” (УСПЕХ).

Първата представителна изява  се състоя в зала №1 на Община Свищов. На срещата бяха поканени  не само представители на местните медии, а учители и ученици от други училища в града, които се занимават с оформянето и издаването на училищен вестник. Присъстваха  г-жа Веска Николова - директор на гимназията, Александър Шабов - репортер на вестник „Дунавско дело”,  Димитър Спасов – радиоводещ в Общинско радио в град Свищов и журналист на вестник „Свищовски бряг”, Габриела Михова – журналист  в отдел „Комуникации” на AIESЕC Свищов /международна студентска организация от младежи за младежи/. С готовност се отзоваха на поканата ученици и учители от  много училища в град Свищов. От  СОУ „Димитър Благоев” на срещата бе г-ца К. Кирчева – учител по Английски език и отговарящ за Ученическия съвет, от  СОУ „Николай Катранов”– г-жа Г. Ангелова - учител по Български език и литература, от ДТГ „Димитър Хадживасилев” – г-жа П. Григорова, от СОУ „Цветан Радославов” – г-жа Л. Бонева – учител по Български език и литература. От нашето училище присъстваха много ученици и учители. Участници от клуб „Цифрова фотография” снимаха събитието. Работната среща бе отразена и по местните кабелни телевизии.
Представителите на клуба Ана Йозова, Николай Михалев и Памела Атанасова представиха пред аудиторията презентация за дейностите на клуба, запознаха гостите с историята на вестник „Ученик”. Стана ясно, че предстои издаването на юбилеен вестник, който ще е посветен на 50 години от съществуването на училището. По време на работната среща  ученици, учители и журналисти дискутираха отделните страници на вестника и обсъдиха възможностите за подобряване на неговото техническо оформяне,  нови рубрики, интервюта и предложения за електронен вестник. Те изказаха благодарност за поканата и оказаното внимание. Всички пожелаха  творчески успехи на учениците от клуб „Млад журналист”. Като жест на уважение всеки представител на  училище подари на клуба един брой на техен училищен вестник. На финала г-жа Веска Николова  пожела ползотворна работа на учениците от клуба и успешно издаване на вестник „Ученик”.

Веселина Владимирова

ръководител на клуб „Млад журналист”

jurnalist_2 jurnalist_3 jurnalist_4
jurnalist_5 jurnalist_6 jurnalist_7
jurnalist_8 jurnalist_9 jurnalist_10
jurnalist_11 jurnalist_12 jurnalist_13
jurnalist_14 jurnalist_15 jurnalist_16


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2026.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1586
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица10590
mod_vvisit_counterТози месец16691
mod_vvisit_counterВсичко1753530
В момента има 230 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School