15.07.2020, 00:41 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Обява за подбор на ползватели Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 01 Октомври 2012 21:40

Обява за подбор на ползватели

по проект 2012-1-BG1-LEO01-06859
„Кулинарно пътешествие – моята европейска практика”

по програма „Учене през целия живот”, секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност „Мобилност”

 

Уважаеми ученици, от XIб и XIIб клас, професия "Готвач", специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки", във връзка с изпълнение на дейностите по проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 „Кулинарно пътешествие – моята европейска практика”, ПГ по лека промишленост и строителство – Свищов обявява прием на заявления за участие в проекта.

Проектът е насочен към професионално обучение чрез практика в приемаща институция от Италия на 20 (двадесет) ползватели (лица, преминаващи първоначално професионално обучение) ученици от XI и XII клас на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - Свищов, Професионално направление: “Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, Професия “Готвач”, Специалност “Производство на кулинарни изделия и напитки”. Проектът ще се реализира от юни 2012 г. до юни 2013 г. Практиката е с продължителност три седмици и ще се проведе в периода 31 март – 20 април 2013 година в Римини, Италия.

Право на участие имат всички ученици от XIб и XIIб клас, професия "Готвач", специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки" от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов.

Желаещите да се включат трябва да подадат:
-
писмено заявление – декларация, подписана от ученик, родител и класен ръководител;
-
мотивационно писмо.

Подборът ще се извърши от Комисия за подбор на участници в мобилността, предложена от Педагогически съвет и назначена със заповед на директора на ПГ по ЛПС.

Подборът ще бъде извършен на два етапа:

Критериите за подбор на първи етап се определят от предходната година:

Комисия за подбор на участници в мобилността прави първо междинно класиране (ПМК):

ПМК = (Среден успех) + 3. (Среден успех от чужд език) + 3. (Среден успех от обща, отраслова, специфична и ЗИП професионална подготовка) – (Неизвинени отсъствия) – (Наложени наказания).
/Тежестта на наложените наказания е: Наказание по чл .139, ал. 1, т. 1 от ППЗНП (–5т.), Наказание по чл. 139, ал. 1, т. 2 и 3 от ППЗНП (–10т.)/

След направеното класиране по низходящ ред ще бъдат избрани 22 ученика за ПЕК (педагогическа, езикова и културна подготовка). Одобрените и неодобрени ученици ще бъдат информирани лично за резултата от подбора от Комисия за подбор на участници в мобилността.

Критериите за подбор на втори етап:

Комисия за подбор на участници в мобилността прави второ междинно класиране (ВМК):

ВМК = 3. (Оценка от езиковата подготовка) + 2. (Оценка от професионалната подготовка) + (Оценка от културната подготовка) + (Оценка от обща, отраслова, специфична и ЗИП професионална подготовка от I срок) – (Неизвинени отсъствия от I срок) – (Наложени наказания от I срок).
/Тежестта на наложените наказания е: Наказание по чл .139, ал. 1, т. 1 от ППЗНП (–5т.), Наказание по чл. 139, ал. 1, т. 2 и 3 от ППЗНП (–10т.)/

Окончателното класиране (ОК) се прави от Комисия за подбор на участници в мобилността като се сумират точките за всеки участник от първо междинно класиране(ПМК) и второ междинно класиране(ВМК):

ОК = ПМК + ВМК

При равен брой точки, при всяко класиране ще се вземе предвид мотивационното писмо.

След направеното класиране, Комисия за подбор на участници в мобилността класира най-добрите 20 участника и двама ученика за резерви.

Одобрените и резервите ще бъдат информирани лично за резултата от подбора.

Междинните и окончателното класиране ще бъде публикувани на сайта на училището (www.pglps-svishtov.com) и сайта проекта (www.pglps-mobilecook.info) .

ЗАЯВЛЕНИЕ за участие в проекта може да получите безплатно от госпожа Ценка Петкова – 12 кабинет. Попълнените заявления се подават при Завеждащ административна служба на гимназията - госпожа Сийка Няголова.

Крайният срок за подаване на заявления е 19 октомври 2012 г.

Резултатите от първо междинно класиране ще бъдат обявени на 26 октомври 2012 г.

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2099.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес53
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3406
mod_vvisit_counterТози месец20263
mod_vvisit_counterВсичко1757102
В момента има 287 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School