18.05.2022, 05:24 ч.


Новини
Участие на гимназията в "Панорама на образоването“ Печат
Събота, 14 Май 2022 18:27

На 13-ти и 14-ти май 2022 г. СПГ „Алеко Константинов“ участва в организираната от Община Свищов "Панорама на образоването", проведена на площад "Алеко". Нашата гимназия е училище, което предлага многообразие от професии, специалности и дейности за личностното и професионалното развитие на младите хора. Ако искате да сте отлични кулинарни, иноватори в кухнята и туристическия бизнес, автомонтъори и водачи на МПС, или пък имате свое виждане за мебелите в интериора, творчески идеи за дома и уюта, или пък се справяте добре с компютърните системи, електронната техника и електрообзавеждането на автомобила, то Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ ще сбъдне вашите мечти.

В „Панорамата на образованието“ СПГ „Алеко Константинов“ представи професиите, по които ще обучава през учебната 2022/2023 година. Учители и ученици демонстрираха изработени в часовете по учебна практика изделия – шкаф за сервиране, апарат за точкови заварки и разбира се кулинарни вкусотии в цветове и аромати на пролет, с които посрещнаха посетителите на шатрата ни.

Преподавателите ни по професионална подготовка показаха как използват в обучението модерните и атрактивни VR очила и интерактивна дъска, а на специално инсталиран за целта екран представиха как се осъществява обучението на младите водачи на МПС посредством автомобилни симулатори в изградения към гимназията STEM център.

На площад „Алеко“ заинтересовани ученици и родители се запознаха с многообразието от професии и с постиженията на нашите възпитаници, защото успехът никога не е случаен, той е избор! Да си на точното място в точното време!

Галя Недялкова 
Втори "Ден на отворените врати" Печат
Петък, 13 Май 2022 18:15

Днес в СПГ "Алеко Константинов" на посещение пристигнаха седмокласниците от с. Овча могила, с. Алеково и с. Морава. Любознателни и любопитни те с интерес се запознаха с предлаганите от нас професии за обучение през учебната 2022/2023 година. Някои споделиха какво биха искали да учат и какви мечтаят да станат, други все още се чудеха дали ще са добри в кулинарното изкуство, техниката или математиката. Но пък почти всички искаха да опитат да шофират автомобил на учебните симулатори и да погледнат през VR очилата за виртуална и добавена реалност, които са част от модерното оборудване в нашите учебни кабинети.
И след като посетиха  изградения към гимназията STEM център тяхната визита продължи с обиколка на учебните работилници, в които нашите ученици провеждат часове по учебна практика и упражняват избраната от тях професия.
Пожелаваме на седмокласниците отлично представяне на Националното външно оценяване и успешно кандидатстване в избраното от тях училище!

Галя Недялкова 
Тържествено изпращане на випуск 2022 Печат
Четвъртък, 12 Май 2022 17:45

С последния училищен звънец на 12 май 2022г. изпратихме още един випуск на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“. По традиция празникът започна с предаване знамето на училището на учениците от 11 клас. Тържеството продължи с  приветствено слово към абитуриентите, отправено от директора инж. Веска Николова. Тя им пожела да поемат по пътя на доброто, на истината, на съзиданието, на творчеството и непрекъсната работа за усъвършенстване, защото само това може да доведе до осъществяване на мечтите.

Поздравление от името на зрелостниците прочете Рени от 12а клас. На празника бяха връчени грамоти и награди на учениците, които са прославили името на  нашата гимназия през тези 5 години чрез участие в състезания и други  инициативи. Грамотите връчи г-жа Веска Николова. Призът „Достоен Алековец“ тази година получи  Белослава Димитрова от 12б клас.

За доброто настроение на празника се погрижиха момичетата от 9 и 11 клас. Да пожелаем на дванадесетокласниците да запазят хубавите спомени от ученическите дни в сърцето си и да живеят достойно!

 Елза Божанова 
125 години от гибелта на Алеко Печат
Сряда, 11 Май 2022 13:17

На днешния ден се навършват 125 години от гибелта на Алеко Константинов – именит писател и общественик, патрон на нашата професионална гимназия.

На тържествена церемония, организирана от Община Свищов, да почетат паметта му присъстваха и ученици от нашата гимназия, придружени от инж. Веска Николова - директор на Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ и г-жа Сребрина Лилова - зам.-директор.

Цветя на признателност бяха положени пред паметника в центъра на града.

 
„Дни на отворените врати” в СПГ „Алеко Константинов“ Печат
Сряда, 11 Май 2022 11:41

На 10 май 2022 в първия от поредицата „Дни на отворените врати“ в СПГ „Алеко Константинов“ посрещнахме нашите приятели от ОУ „Филип Сакелариевич“, техните родители и учители!

Нашите гости се запознаха с многообразието от професии, по които ще обучаваме през следващата учебна година: техник по транспортна техника, ресторантьор, готвач, техник на електронна техника, техник-технолог в дървообработването и електромонтьор. Те разгледаха учебните кабинети, работилниците и изградения към гимназията STEM център. Опитаха свежата домашна лимонада, приготвена от нашите бармани, вкусните еклерчета и американски палачинки, дело на младите ни кулинари!

СПГ „Алеко Константинов“ е гимназия с традиции в сферата на професионалното образование, а за екипа от педагози е мисия да подготвят младите хора за успешна реализация на пазара на труда. За целта ние влагаме внимание, индивидуален подход, разбиране и любов!

Каним всички желаещи да посетят гимназията до края на седмицата - 13.05.2022г., а и след това. С радост ще ви покажем кулинарни изкушения, шедьоври в мебелното производство, стил в модата и още много!

Галя Недялкова

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 118

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Изображение

IMGP2033.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес139
mod_vvisit_counterВчера958
mod_vvisit_counterТази седмица1529
mod_vvisit_counterТози месец10348
mod_vvisit_counterВсичко2554180
В момента има 62 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School