Здравейте! Днес е 26.05.2017, часът е 15:55

ПГЛПС
Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Банер
Новини
Честване на 24 май Печат
Написано от Administrator   
Четвъртък, 25 Май 2017 09:39

На 24 май 2017г. се проведе празнично общоградско шествие, организирано от Община Свищов по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В шествието се включиха всички учебни заведения на територията на Общината.

Шествието премина по маршрута от площад Свобода до площад Алеко, където се проведе празничен концерт. Тържествени слова изнесоха кметът на Общината - г-н Генчо Генчев и ректорът на СА „Дмитър А. Ценов” - доц. д-р Иван Марчевски.

Бяха наградени изявени ученици от всички училища. Кметът поздрави номинираните ученици, на които връчи почетни грамоти и подаръци от Отдел „Образование” към Общината.

С награди в категория „Професионално образование” бяха отличени следните наши възпитаници – Ивелин Иванов, Звезделина Иванова и Мариел Йорданов, а отборно за достойно представяне на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - Мариел Йорданов, Светослав Дончев, Павлин Петров и Христо Христов. С постигнатите си отлични резултати те достойно представят нашата гимназия.

На този празничен ден отдаваме почит към делото на светите братя Кирил и Методий и пожелаваме пламъкът на просвещението и науката да продължава да гори в душите и сърцата на всички родолюбиви българи!

Константин Байрактаров

 
Учител на годината гимназиален етап за община Свищов Печат
Написано от Administrator   
Четвъртък, 25 Май 2017 08:53

В навечерието на 24 май, в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови” се проведе церемонията по връчване на Годишните награди за образование и култура на Община Свищов. Гости на събитието бяха: Генчо Генчев - кмет на Община Свищов, Анелия Димитрова – заместник-кмет, Румяна Кузева - началник „Отдел образование”, Кристиян Кирилов - председател на Общинския съвет  и Любомира Петрова – секретар на Общината. Директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов бе основният организатор и водещ на събитието, което силно развълнува присъстващите. Носителите на тазгодишните награди бяха представени с кратки филмчета от свои приятели, колеги, ученици и съграждани.

Номинираната от Педагогическия съвет на ПГ по ЛПС – Свищов, инж. Зорница Минчева бе избрана за носител на престижната награда за „Учител на годината – гимназиален етап” на Община Свищов за учебната 2016/2017 година. Тя получи плакет, грамота, юбилейна значка и книга от г-н Генчо Генчев.

Лиляна Димитрова

 
Трето място на международния фестивал "Чарът на танца" Печат
Написано от Administrator   
Вторник, 23 Май 2017 11:04

Учениците от клуб “Танцувай с нас“ към Професионална гимназия по лека промишленост и строителство с художествен ръководител г-жа Ели Иванова за трета поредна година участваха в традиционно провеждащия се през месец май в град Александрия, Румъния фолклорен фестивал. За организатори и участници основна задача и цел на фестивала е опазването и съхраняването на автентичното фолклорно танцово изкуство.

Танцьорите и техните ръководители дефилираха от лицея „Александър Куза” до Дома на културата, където се проведе тържественото откриване. Шествието на цветното множество създаде позитивно настроение сред жителите и гостите на града.

Събитието бе открито от Chiar Florica – председател на конкурса, Eugen Delcea – директор на лицей „Александър Куза” и Augustin Ioan – заместник-кмет на гр.Александрия. Приветствие поднесе Iuliana Carnaru - съветник и официален говорител на Кметство Александрия. Участниците от всички танцови състави поздравиха присъстващите с кръшно влашко хоро, което даде старт на конкурса.

Сцената на Александрийския университет от 21 до 22 май се превърна в арена на танцовата надпревара. Участие в нея взеха над двеста представители от България и страната домакин. Конкурсът стартира с презентиране на традиционни за фолклорните области на участниците народни носии и продължи с танци, представени в четири категории: танци изпълнявани от момичета (момчета), традиционен народен танц – смесен състав, модерни и мажоретни танци. Момичетата и момчетата от ПГЛПС представиха шопски танц в категория „Традиционен фолклорен танц“ – смесен състав. С изпълнението си нашите ученици внесоха много настроение и повдигнаха духа на публиката, с което напълно заслужено заеха почетното трето място. Всеотдайността на нашите танцьори при изпълнението им бе доказателство за положения от тях труд.

Ценка Петкова
 
След 10 г. ще сте по-умни, по-красиви и по-богати! Печат
Написано от Administrator   
Понеделник, 15 Май 2017 16:13

Честит празник, випуск 2017.

Когато сте били на пет години, големите са ви питали какви искате да станете като пораснете. А вие сте отговаряли: космонавти, лекари, даже и принцеси…

Когато сте били на десет години, възрастните са ви питали отново. Вие сте отговаряли по-различно - футболисти, актьори, попзвезди…

Сега обаче вие пораснахте и всички очакват конкретен отговор. За него- натрупайте повече житейски опит за да хванете правилния влак.

Така че един ден, когато пак ви попитат какви искате да бъдете, Вие няма да се чудите, а ще знаете със сигурност!

На добър час!!!

Зорница Минчева – класен ръководител на XII а клас


 
Нашата гимназия отбеляза своя празник Печат
Написано от Administrator   
Събота, 13 Май 2017 08:02

11-ти май е свята дата в националния исторически календар. През Възраждането 11-ти май се утвърждава като важен ден от празничния календар на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий. Само ден след този светъл празник и нашето училище - Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, празнува.

Да уважат тържеството ни наши гости бяха г-н Генчо Генчев – кмет на Община Свищов, г-н Росен Маринов – директор на Дирекция „Култура”, г-жа Румяна Кузева – началник отдел „Образование”, г-н Свилен Георгиев – ЕТ „Свилен Георгиев”, г-н Красимир Кирилов – „Кирилов Комерс” ООД, г-н Мирослав Боболов – управител на ресторант „Тромпет” и г-н Любомир Ламбев - управител на Автосервизи „Ексел“ ЕООД.
Тържеството започна с химна на Република България и внасяне на знамето на училището. Приветствие поднесе Директорът на нашето училище г-жа Веска Николова. С празника ни поздравиха г-н Генчев и г-жа Кузева.

На днешния празник бяха отличени с почетни грамоти най-изявените ни ученици и учители.

Програмата продължи с изпълнение на учениците от клуб „Танци“, работещ по проект „Твоят час“ на МОН, с ръководител г-жа Елка Иванова, които представиха два шопски танца. Янко Янков от 10 а клас изпълни музикален поздрав на китара.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 62
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2017 - 2018

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2017 - 2018 година

За повече информация тук


ПГЛПС във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2017-2018 в ПГ по ЛПС професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2051.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес195
mod_vvisit_counterВчера242
mod_vvisit_counterТази седмица1678
mod_vvisit_counterТози месец11752
mod_vvisit_counterВсичко590442
В момента има 122 посетителя в сайта

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство * Vocational School of Light Industry and Construction