24.04.2024, 05:15 ч.


Заключителни изяви по проект „Твоят час” Печат
Сряда, 25 Април 2018 09:01

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


Времето минава неусетно и ето, че на 23 април настъпи момента за заключителните изяви на клубовете по интереси „Кулинарни пътешествия” и „Карвинг и декорация”, сформирани по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководители г-жа Ивелина Енчева и г-жа Лиляна Димитрова.

Представителните изяви бяха съчетани с посещението на Министъра на туризма – госпожа Николина Ангелкова в СПГ „Алеко Константинов”.

През изминалата година участниците в клуб „Кулинарни пътешествия” имаха възможността да надградят своите знания и умения като се запознаха с кулинарни изкушения от целия свят. Имаха възможност да приготвят и дегустират ястия, които в голяма степен се различават от българската кухня, но завладяват с вкусовите си качества. Усвоиха нови техники на приготвяне на различни блюда и подобриха уменията си при презентирането им.

Техните съученици от клуб „Карвинг и декорация” се запознаха с нетрадиционната страна на хранителните продукти. Убедиха се колко красиво и естетично е да се украси храната с храна. Отначало плахо, а към края на годината придобили увереност, доста сръчно работеха с карвинг-инструментите и създаваха различни фигури от хранителни продукти.

Гости на събитието бяха Кметът на Община Свищов, представители на Общинското ръководство, Дирекция „Култура и КН” и отдел „Образование”, учители, ученици, родители. Всички те останаха очаровани от красивата блок маса отрупана с кулинарни изкушения за всеки вкус и умело декорирана с карвинг-експонати.

Награда за всеки учител е да види радостта в очите на своите възпитаници след добре свършената работа и получените похвали от всички гости, да знаеш, че си запалил пламъка в сърцето на ученика и да продължиш да развиваш неговите умения.

Лиляна Димитрова

Ивелина Енчева

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School