24.04.2024, 14:29 ч.


Първа представителна изява на клуб „Кулинарна академия“ Печат
Неделя, 14 Януари 2018 22:01

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 12.01.2018 се проведе първата изява на клуб „Кулинарна академия”, работещ по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител инж. Анета Владимирова.

Участието на учениците в клуба им позволи да се запознаят с някои от най-добрите готвачи в света и да пресъздават техни рецепти. Те придобиха и усъвършенстваха професионалните си умения, надградиха основата като усвояваха нови знания и техники в областта на гастрономията. По време на заниманията участниците приготвиха ястия по известни рецепти на топ готвачите Джейми Оливър, Гордън Рамзи, Рейчъл Рей и други. За своята представителна изява те приготвиха солени еклери с кашкавал, мащерка и крем от сирене, терин с пушена сьомга и крема сирене, терталети с мус от гъши дроб с чери домат и розмарин, панджиало с крем от маскарпоне, ром и портокалови перли, фурми със синьо сирене и захаросани портокалови корички, трюфел от черен шоколад, сини сливи и орехи и бонбони „Рафаело”. Ястията бяха аранжирани на блок маса за кулинарна изложба.

Гости на тяхната изява бяха техни съученици, учители и служители на Гимназията. Изявата бе отразена от кабелна телевизия Нове-ТВ и представител на клуб “Реклама и цифрова фотография”, работещ по същия проект.

 инж. Анета Владимирова

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School