25.04.2024, 20:46 ч.


Състезанието „Най-добър млад хлебар - сладкар” Печат
Петък, 17 Февруари 2023 14:31

На 17.02.2023 г. в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ се проведе училищен кръг на състезанието „Най-добър млад хлебар - сладкар”, организирано от Министерството на образованието и науката за учебната 2022/23 г. В него взеха участие ученици от XI и XII клас.

Поставената задача бе рецепта за здравословен десерт без съдържание на глутен и захар. Ученици от специалностите "Ресторантьор" и "Готвач" работиха с увереност в знанията си, спазвайки кулинарните технологии. На първо място се класира Теодора Людмилова от ХІI „б“ клас, следвана от Антония Сергеева от ХІ „в“ клас и на трето място - Милен Илиев от ХІ „в“ клас.

"В кулинарията освен знания са нужни умения, желание, прецизност и разбира се щипка любов. Всеки ден нашите ученици все по-добре овладяват магията на кухнята“ – сподели г-жа Светослава Йорданова.

„Сладкарството е пътя, по който искам да вървя. То не е само професия, а призвание!“ – коментира победителката Теди, която ще представи гимназията ни на националното състезание.





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School