28.03.2024, 10:50 ч.


Достойно участие във финала на проект „Знание за правата на човека“ Печат
Неделя, 29 Януари 2023 22:33

На 28 януари 2023 г. в София се състоя заключителния етап от участието на СПГ „Алеко Константинов“ в проект „Знание за правата на човека“ на Сдружение „Знание“, Ловеч.

Целта на проекта беше да се популяризира сред младите хора идеята за правата на човека, да се провокира критичното мислене на учениците и уменията им да се изказват публично и аргументират своите виждания.

Гергана Ефтимова от 9 „в“ клас, Атанас Каишев и Петър Пенев от 10 „а“ клас участваха в дебат. Те защитиха тезата, че „Работодателите трябва да са задължени да прилагат политика за многообразието при наемане и управление на служителите си“.

Гимназистите се аргументираха убедително. Те призоваха за това, че в съвременния свят всички и най-вече държавата трябва да се погрижи за прилагане принципите на многообразието на работното място, защото талантът и личностните качества принадлежат на човека, а не на етноса, религията или културата.

Нашите възпитаници преживяха незабравими емоции и спечелиха нови приятелства. Капитанът на отбора ни Гергана Ефтимова бе отличена с грамота за „Най-приобщаваща реч“ и грамота за „Най-добре оборен аргумент“!

Благодарим на нашите опоненти от град Кърджали за спортсменския дебат и добрите взаимоотношения.

Заедно с учениците работиха и се забавляваха Елза Божанова - старши учител и Галя Недялкова - училищен психолог.

Галя Недялкова





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School