23.04.2024, 09:37 ч.


Европейски ден на спорта в училище Печат
Събота, 01 Октомври 2022 10:21

Под ръководството на техните учители и преподавателите по ФВС г-н Стефан Трайков и г-н Емил Иванов, учениците от VIII "б" и X "в" клас на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“, отбелязаха "Европейски ден на спорта в училище". Различните активности стартираха още в ранното утро. След проведената утринна гимнастика (загрявка), учениците с ентусиазъм участваха в турнир по тенис на маса и дисциплина бягане – за момичета 400 м. и за момчета 800 м.

„Спортуването е много важно за всяка една възраст от развитието на човека. Спортът е начин на живот, той ни дава сила и ни прави по-здрави. Спортът възпитава, учи децата на ред и дисциплина, учи ги на толерантност един към друг. Допринася за тяхното емоционално, физическо, морално и професионално развитие.“ коментира г-н Стефан Трайков.

"Правим го, за да стимулираме нашите ученици да са по-активни, с раздвижване ще подобрят здравето си и ще се научат на активен начин на живот.“, допълни г-н Емил Иванов.

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Той се провежда в последният петък на септември.

Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Площад "Алеко"





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School