28.03.2024, 13:14 ч.


Продуктивна обратна връзка с учениците Печат
Петък, 23 Септември 2022 09:35

Учениците  от VIII „а“ и VIII “б“ клас към СПГ „Алеко Константинов“ се представиха отлично в часовете по български език и литература. Най-активни възпитаници на гимназията бяха Владимир Рафаилов, Ипек Салиева, Младен Младенов и Севджан Михайлова. Изпълниха самостоятелни задачи върху преговор на учебното съдържание от 7. клас.

За обратна връзка бяха поставени задачи на учениците да направят проект – табло или презентация върху определена тема от изученото учебно съдържание. Изпълнението бе индивидуално и групово. Това дава възможност до различни ресурси и получаване на обратна връзка от учениците. Акцентира се върху функционалната грамотност в областта на четенето. Предимството е насочването към изпълнение на задачи, а не към избор на отговор. Така учениците действат активно в подготовката и осъществяване на образователния процес.

Методите на обучение са насочени към организиране на продуктивната дейност на учениците. Обърнатата класна стая е пример за интерактивен модел на обучение. Той има решаващо значение, за да се мотивират и стимулират учениците към активност в учебния процес.

Веселина Владимирова

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School