20.04.2024, 01:31 ч.


Ответна визита по НП „Иновации в действие“ Печат
Неделя, 19 Юни 2022 01:13

В периода 6-10 юни 2022 г. СПГ „Алеко Константинов“ участва в поредица от събития по Национална програма „Иновации в действие“ на МОН.  На 6 юни посрещнахме учители и ученици от две училища от град Разград - Професионална гимназия по облекло „Станка Николица Спасо – Еленина“ и Професионална гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“, едното от които иновативно, а другото – неиновативно. На следващия ден гостите имаха възможността да наблюдават нашата иновация - Работа с Офис 365 в обучението и администрацията. Те присъстваха в блок-часове по теория и практика „Технология на кулинарната продукция“ и „Отчетност и работа с документи“.
И, за да бъде споделен опитът, на 9 и 10 юни представители от нашата гимназия посетиха Разград. Сега ние гостувахме на нашите нови приятели, като към групата се присъединиха учители и ученици от  Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ – Пловдив. Наблюдавахме иновации в ПГО „Станка Николица Спасо – Еленина“. Нашите ученици се включиха в представените дейности, а педагозите се заредиха с много идеи. Домакините ни бяха подготвили и богата културна програма – Археологически резерват „Абритус“, Демир баба теке и Тракийската гробница в с. Свещари.
НП „Иновации в действие“ ни даде възможност за нови познанства, споделяне на добри практики, много позитивни емоции и усмивки!

Галя Недялкова, училищен психолог

Виж още: Четири гимназии от страната се учиха едни от други в Разград, Вестник Екип 7, 18 юни 2022


 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School