19.04.2024, 05:51 ч.


Екологични проблеми и отговорността на всеки един от нас! Печат
Четвъртък, 02 Юни 2022 11:42

В СПГ „Алеко Константинов“ се проведе бинарен урок под наставничеството на г-жа Румяна Августинова – старши учител по математика, физика и астрономия и г-жа Соня Дечева – старши учител по химия и опазване на околната среда.

Урокът се проведе в 10а клас и негова цел беше да се представят доказателства за опустошителния ефект на глобалното затопляне и да се потърсят отговори на въпроса способно ли е човечеството да се справи с този катастрофален проблем.

Бяха сформирани два работни екипа. Единият заедно с г-жа Августинова представи кратка история на проблемите на глобализацията и екологичните щети причинени от човечеството на нашия общ дом Земята.

А другият екип с помощта на г-жа Соня Дечева предложи решения за справяне с екологичната криза: оптимално използване на ресурсите, разделно събиране на отпадъци, залесяване и други.

В хода на урока на учениците бяха представени откъси от филма „След утрешния ден“, на режисьора Роланд Емерих. Филмът постави много въпроси пред децата и в своите търсения, провокирани от тематиката му, те дискутираха и по един от най-важните закони на екоетиката „да не оставяме планета по-бедна отколкото сме я заварили“.



 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School