18.04.2024, 05:04 ч.


Състезание по история в СПГ „Алеко Константинов“ Печат
Четвъртък, 02 Юни 2022 09:10

На 01.06.2022 г. в СПГ "Алеко Константинов" се прове състезание на тема „Освобождението на България“. То беше посветено на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за Освобождение и Национално обединение на българските земи и честването на 145 годишнината от Освобождението на град Свищов.

Съревнованието започна с поетичен рецитал по стихове на Христо Ботев и Иван Вазов в изпълнение на Вилимира Димитрова от 11б клас и Митко Бялков – старши учител по история. Те бяха силно аплодирани от публиката за емоционалното си изпълнение.

Участниците в надпреварата премериха знания в два кръга – електронен тест и отговор на исторически въпрос. Състезанието беше оспорвано, участниците демонстрираха познания, съобразителност и любов към историческото минало на страната ни. Те бяха оценени от компетентно жури – г-жа Елза Божанова и г-н Митко Бялков. На първо място те класираха Ванеса Саидова от 10в клас, на второ – Радослав Николаев от 11а клас, а третото място поделиха – Татяна Ницова от 11б клас и Йовелина Йорданова от 9б клас.

Браво на участниците, гордеем се с вас!





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School