27.04.2024, 02:09 ч.


В света на птиците Печат
Сряда, 01 Юни 2022 11:06

По инициатива на Светослава Йорданова - учител с голямо сърце и много идеи, днес гост в гимназията беше Свилен Чешмеджиев, орнитолог от Българското дружество за защита на птиците.

Той разкри на учениците един вълшебен свят и ги запозна с биоразнообразието в региона, видовете птици, тяхното поведение и още много интересни и любопитни факти. Господин Свилен Чешмеджиев по много приятен и атрактивен начин представи подготвената от него информация, успя да провокира екологичното мислене у учениците и със сигурност спечи нови приятели на идеята за защита на птиците и опазване на застрашените видове и техните местообитания.

Госпожа Светослава Йорданова разказа на присъстващите как могат да бъдат полезни на птиците, особено през студените зимни месеци, като поставят храна специално произведена за тях на достъпни места. Тя им представи продуктите на Фирма „Бон“ ЕООД, гр. Павликени, която е тясно специализиран производител на ексклузивни храни за птици с износ в 20 европейски държави, САЩ и Канада.

Благодарим на Фирма „Бон“ ЕООД, за предоставените безвъзмездни мостри на произведените от тях храни, които заедно с нашите ученици ще окачим по клоните на дървета в района около Свищов в зимния период, защото идеята е да сме полезни тогава, когато е необходимо.

Галя Недялкова – психолог, училищен





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School