28.03.2024, 12:43 ч.


Участие на гимназията в "Панорама на образоването“ Печат
Събота, 14 Май 2022 18:27

На 13-ти и 14-ти май 2022 г. СПГ „Алеко Константинов“ участва в организираната от Община Свищов "Панорама на образоването", проведена на площад "Алеко". Нашата гимназия е училище, което предлага многообразие от професии, специалности и дейности за личностното и професионалното развитие на младите хора. Ако искате да сте отлични кулинарни, иноватори в кухнята и туристическия бизнес, автомонтъори и водачи на МПС, или пък имате свое виждане за мебелите в интериора, творчески идеи за дома и уюта, или пък се справяте добре с компютърните системи, електронната техника и електрообзавеждането на автомобила, то Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ ще сбъдне вашите мечти.

В „Панорамата на образованието“ СПГ „Алеко Константинов“ представи професиите, по които ще обучава през учебната 2022/2023 година. Учители и ученици демонстрираха изработени в часовете по учебна практика изделия – шкаф за сервиране, апарат за точкови заварки и разбира се кулинарни вкусотии в цветове и аромати на пролет, с които посрещнаха посетителите на шатрата ни.

Преподавателите ни по професионална подготовка показаха как използват в обучението модерните и атрактивни VR очила и интерактивна дъска, а на специално инсталиран за целта екран представиха как се осъществява обучението на младите водачи на МПС посредством автомобилни симулатори в изградения към гимназията STEM център.

На площад „Алеко“ заинтересовани ученици и родители се запознаха с многообразието от професии и с постиженията на нашите възпитаници, защото успехът никога не е случаен, той е избор! Да си на точното място в точното време!

Галя Недялкова











 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School