28.03.2024, 16:33 ч.


Математиката учи никога да не се отказваш Печат
Събота, 12 Февруари 2022 09:20

На 09.02.2022г. учениците от 10 клас показаха, че математиката учи никога да не се отказваш. Днес те представиха какви знания и умения са придобили от участието си в клуб Математика, с ръководител Антония Цветкова по Проект BG05М2ОР001-2.011-0001 “Подкрепа за успех“.

В електронната платформа MS Teams, бе осъществен мониторинг на часа от г-жа Вера Петрова старши експерт в Регионално управление на образованието – Велико Търново. Присъстваха още г-жа Веска Николова  -  Директор на гимназията и г-жа Сребрина Лилова – Заместник - Директор.

Нашите ученици потвърдиха думите на полския математик Стефан Банах „Така страшната за децата и родители математика е всъщност универсален език, на който говори Вселената.“ Всеки от нашите ученици участва в математическото предизвикателство и показаха, че математиката прави всичко да изглежда лесно.

Г-жа Антония Цветкова изненада своите възпитаници с късметчета с мотивиращи мисли за математика, които децата обсъдиха помежду си. Те дискутираха за ползите от математиката за развитието на рационалното и логическото мислене, както и за предназначението й в редици сфери от ежедневието.

В края на часа учениците получиха подарък от своята учителка, папка със специално подбрани интересни материали с отговори на въпроси, които са вълнували участниците в клуба по време на допълнителните им занимания. Вдъхновена от своите ученици и водена от желанието си да им предаде не само знания, но и любов към математиката г-жа Антония Цветкова се обърна на финала на часа към тях с призива да не се плашат от математиката, защото тя ще ги научи да не се отказват и да знаят, че всяка задача и проблем имат решение.

Галя Недялкова








 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School