23.04.2024, 11:46 ч.


Денят на розовата фланелка в СПГ „Алеко Константинов“ Печат
Четвъртък, 27 Февруари 2020 14:44

Всяка последна сряда на месец февруари се отбелязва „Деня на розовата фланелка“. На този ден децата в много училища по цял свят се обличат в розово, за да кажат „НЕ” на насилието в училище.

По инициатива на Ученическия съвет към гимназията Деня на розовата фланелка отбелязахме и ние. На екрана във фоайето на гимназията представихме презентация, с която запознахме ученици, учители и служители с историята и символиката на днешния ден. Всички присъстващи получиха отпечатана на бял лист хартия розова фланелка с послание „Не на тормоза в училище“. Желаещите да отправят послание към своите съученици имаха възможност да го направят на поставено за целта табло. Общият дух на отправените послания  беше, че всеки човек е уникален, единствен и неповторим, затова трябва да уважаваме, а не да заклеймяваме различието. Училището е територия, на която всеки трябва да има правото да изрази себе си без страх от насилие и тормоз.

В училище бе организиран конкурс за рисунка по темата, с които бе организирана изложба. Първо място зае Ванеса, второ - Антония, а трето - Преслава - и трите от 8 в клас. Изявените ученички бяха наградени.

Ние учениците от Ученическия съвет призоваваме за толерантност, уважение и разбиране през всеки един ден от годината!

Татяна Илиева, 11 б клас

Председател на Ученическия съвет








 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School