19.04.2024, 21:16 ч.


Коледна кулинарна работилница в СПГ „Алеко Константинов” Печат
Четвъртък, 19 Декември 2019 12:46

На 17 декември СПГ „Алеко Константинов” стана част от празничната програма на Община Свищов за предстоящите коледни празници. Гимназията беше домакин на Коледната кулинарна работилница, в която взеха участие деца от подготвителните групи на ДГ „Чиполино”, ДГ „Слънчо” и вторите класове от СУ „Николай Катранов”.

На празничното събитие присъстваха д-р Анелия Димитрова – заместник-кмет в Община Свищов, Румяна Кузева – Началник отдел „Образование”, Росен Маринов – Директор Дирекция „Култура и културно наследство”. Госпожа Димитрова откри кулинарната работилница и поздрави присъстващите с предстоящите празници.

В инициативата с ентусиазъм се включиха и родителите на малчуганите. В къщи те приготвиха традиционни коледни ястия и сладкиши, които представиха в кулинарна изложба. Децата и техните родители под наставничеството на ученици, обучаващи се в професия „Ресторантьор“ в СПГ „Алеко Константинов“ месиха питка, коледни медени сладки и приготвиха традиционните за празника баница с късмети и тиквеник.

За положените усилия и старание всички участници получиха коледни подаръци, осигурени от Община Свищов. Малчуганите с наслада хапнаха от вкусните изделия на кулинарната изложба и отнесоха със себе си приятните емоции от изминалия ден.

Галя Недялкова




















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School