18.04.2024, 23:42 ч.


Никола Янков /10 а/ и Юлиян Ганев /9 в/ от СПГ с грамоти за трето място и бронзов медал за отбoра Печат
Понеделник, 18 Ноември 2019 11:58

С 3 златни, 2 сребърни и 8 бронзови медала се завърнаха каратистите на Митко Божанов от национално първенство по киокушин карате. В два дни, на 16 и 17 ноември тази година, в гр. Шумен се проведе Национално първенство по Киокушин карате за състезатели от всички възрасти.

От общо шестнадесет участника от школата на сенпай Митко Божанов, тринадесет бяха наградена с медали и грамоти в дисциплината кумите.

На най-високото стъпало на триумфалната стълбичка се качиха Габриела Милчева, Илияна Георгиева и Емануела Кунова. Всяка от тях заслужи титлата „Шампион по Киокушин карате“ и беше наградена със златен медал и грамота за първо място.

Повод за гордост са и вице шампионските титли, в най-твърдия стил карате, на Веселина Кунова и на Александър Маринов. Те заслужиха своите сребърни отличия при децата до 8 години. Второто място на Веселина е в различна категория от тази на сестра и Емануела.

Останалите осем медалисти от отбора на Митко Божанов достигнаха до полуфиналният кръг на Първенството. Това бяха: Борис Недков, Деян Михайлов, Елеонора Кирилова, Ирена Илиева, Йоан Романов, Никола Янков, Симона Красимирова и Юлиян Ганев. Тези състезатели бяха наградени с грамоти за трето място и донесоха по един бронзов медал за отбора.

Само трима от състезателите на отбора не успяха да убедят съдиите по киокушин карате че заслужават някой престижните трофеи и поради това не получиха право да се качат на почетната стълбичка. Това са Александрина Венциславова, Гергана Грунчева и Елица Николаева. Всяка от тях се класираха на 5то място в турнира.

сенпай Митко Божанов

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School