28.03.2024, 20:20 ч.


Заключително представяне на клуб „Зная и умея да чертая” Печат
Вторник, 30 Април 2019 09:11

На 24 април в СПГ „Алеко Константинов” се проведе заключителната част от дейността на клуба по интереси „Зная и умея да чертая” с ръководител инж. Зорница Минчева. Учениците от клуба бяха изготвили презентация на тема „Изминатият път от клуба”. Гостите на събитието се запознаха с историята на създаване на клуба и дейността на участниците по време на занятията. С много снимков материал бе разказано за идеята за създаването му през 2017г. и неговото начало през 2018г. В клуба участват ученици, имащи интерес към техническото чертане. Създаването на този клуб имаше за цел всеки участник да получи индивидуално допълнителни знания в зависимост от своите възможности, интереси и потребности, да развие своята логика и въображение при изчертаването на чертежи, да придобие умения с практическо приложение и не на последно място да усъвършенства уменията си за работа в екип.

И през тази учебна година учениците от клуба могат да се похвалят с постигане на целите, а именно - класиране и участие в областния кръг на олимпиадата по техническо чертане. Голяма гордост е допускането на Николай Каишев до участие в Национален кръг на олимпиадата, чиято работа е оценена със 181 точки от национална комисия. Николай Методиев също достойно представи нашето училище в Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето” за 2018/19 година.

Госпожа Минчева разказа за отговорността при организирането на областния кръг на олимпиадата по техническо чертане, на която професионалната гимназия за втори път беше домакин. Като ръководител на клуба тя изрази своята гордост и удовлетворение от постиженията на учениците и благодари на участниците в клуба за желанието им за работа, положеното старание, усърдие и постоянство.

Събитието беше уважено от зам.-директора г-жа Станка Койнова, учители, служители и ученици.

С изявата приключи дейността на клуба по интереси „Зная и умея да чертая” за учебната 2018/2019 година.

инж. Анета Владимирова








 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School