28.03.2024, 15:05 ч.


Трето място в отборното класиране „Най-добър млад автомонтьор“ Печат
Сряда, 27 Март 2019 10:52

В периода 22 - 23.03.2019г. в ПГМЕТ – Ловеч се проведе регионален кръг от Национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. Проявата се организира от Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“ ЕООД.

На 22 март при официалното откриване и техническата конференция инж. Ирина Стоенчева, директор на училището, пожела на участниците успешно представяне и феърплей.

В надпреварата тази година участие взеха 9 отбора от области – В. Търново, Ловеч и Плевен.

Всеки отбор се състоеше от 4 ученици, предварително избрани от проведените училищни кръгове, като трима от тях се състезават в категория „Най-добър млад автомонтьор“, а четвъртият в „Най-добър водач на МПС“.

В първия ден от надпреварата всички състезатели решаваха теоретичен тест за автомонтьори на хартиен носител и тест за водач на МПС - онлайн листовка.

През втория ден се проведоха практически задания за автомонтьори – отборно по предварително обособени 5 поста, индивидуално задание за автомонтьр за участника с най-много събрани точки и индивидуално практическо задание за водач на МПС.

Най-атрактивно бе индивидуалното практическо задание за водач на МПС, в което участник от всеки отбор демонстрира умения за майсторско управление на МПС по предварително определено трасе. Нашият състезател бе Иван Василев Василев от 9 а клас, който в надпреварата със своите „батковци“ зае 4 място, въпреки крехката си възраст.

Отборът на СПГ „Ал.Константинов“ в състав: Петър Митков Димитров от 12 г клас, Найден Валериев Алексиев и Мартин Пламенов Георгиев от 9 а клас завоюва Трето място в отборното класиране „Най-добър млад автомонтьор“.

Ръководството на Гимназията изказа благодарност на отбора и техния ръководител г-н Тони Вързалов за достойното представяне.

Сребрина Лилова, заместник-директор

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School