20.04.2024, 10:17 ч.


Училищно състезание “Най-добър млад барман” - 2019 Печат
Сряда, 20 Февруари 2019 19:50

В атракция се превърна училищният кръг на Националното състезание по професии “Най-добър млад барман” на 13.02.2019 г., което се проведе в кабинета по сервиране на СПГ „Алеко Константинов“. Участие в надпреварата взеха ученици от 11 и 12 клас. Пред младите бармани бе поставена задачата да направят безалкохолен коктейл ”Анабол”. За направата му се използват плодовете портокал, лимон, банан и лед. Приготвя се чрез метода блендиране.

Специален гост и член на журито бе Димитър Дончев – професионален барман, член на Българската асоциация на барманите. Той направи атрактивна демонстрация пред претендентите за наградата за начина на приготвяне на коктейла и неговата презентация. След оспорвана надпревара и достойна конкуренция първото място зае Исмаил Тунджай Исмаил. Той показа най-добри умения при приготвянето на безалкохолен коктейл.

Исмаил ще представи гимназията на регионалното състезание по професии в средата на месец март в град Велико Търново. Пожелаваме му ползотворна подготовка и успех!


Лиляна Димитрова





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School