19.04.2024, 05:26 ч.


12 октомври – Ден на българската община Печат
Понеделник, 15 Октомври 2018 08:27

По повод Деня на българската община – 12 октомври в града ни се проведе „Ден на отворени врати в Община Свищов“. Ученици от свищовските училища бяха поканени от общинското ръководство да заемат длъжности в администрацията и поеха за час управлението на града. Младите хора имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на служителите в администрацията и да изпълняват ръководни длъжности в местната власт.

Събитието бе открито в Зала 1 от кмета на град Свищов – г-н Генчо Генчев и председателя на Общински съвет - д-р Кристиян Кирилов. Те приветстваха с „Добре дошли” всички свои гости и ги въведоха накратко в отговорната работа на общинска администрация. Секретарят на Общината – г-жа Любомира Петрова съобщи на учениците, какви позиции ще заемат и ги запозна с титулярите на съответните длъжности.

Нашите възпитаници бяха изправени пред следните предизвикателства: Николай Каишев от XIа клас зае мястото на заместник-кмета по Отбранително–мобилизационна подготовка, транспорт и чистота – г-н Бедри Алиев, Василена Димитрова от XIб клас замени началника на отдел „Образование” - г-жа Румяна Кузева, Йоана Кунова от XIб клас зае мястото на ръководител общинска служба „Социални дейности” - г-жа Анелия Димитрова, Николай Лазаров и Борислав Божанов от XIа клас станаха служители на Отдел „Човешки ресурси, информационно обслужване и технологии” и се запознаха с поверителността при обработване на лични данни.

След като прекараха повече от час в сградата на община Свищов, учениците си тръгнаха с подаръци от Общината и заредени с много емоции. Пожеланията към всички тях бяха: „Да следват упорито мечтите си, да се учат добре и да вярват в своя успех!”

Лиляна Димитрова











 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School