20.04.2024, 02:20 ч.


Спортни успехи за СПГ „Алеко Константинов“ Печат
Понеделник, 01 Октомври 2018 12:31

В памет на Желю Замфиров се състоя лекоатлетическо състезание на 29.09.2018г. Събитието се проведе на стадион „Академик“ в град Свищов. Мероприятието се организира в памет на един от най-известните свищовски треньори.

Възпитаниците на нашата гимназия участваха и се представиха достойно. Георги Пенев от X „в“ клас спечели два златни и един сребърен медал. Алисия Александрова от VIII „ б“ клас получи два златни медала. Със сребърен медал се сдоби Теодора Людмилова от VIII „б“ клас. Димитър Пламенов от VIII „в“ клас получи сребърен и бронзов медал.

Класиралите се на първо място бяха наградени и с купи от заместник-кмета Борислав Замфиров, който е внук на покойния треньор.

Нека спортът помага на децата да разберат, че могат да преодолеят различията и трудностите. Победите и загубите в спорта са необходими, за да мотивират учениците да са постоянни в усилията си да побеждават, макар и да знаят, че не винаги е възможно. Спортът възпитава младите хора в умението да се изправят след поражение и да не се отказват, за да могат следващия път да се увенчаят с победа.

Веселина Владимирова






 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School