19.04.2024, 02:41 ч.


Стартира новата учебна година 2018 - 2019 Печат
Вторник, 18 Септември 2018 20:00

Щом есента разтвори пъстрата си палитра, училищния звънец повика децата на България да влязат отново в клас. Малкият ни дунавски градец сякаш отново се събуди. Улиците оживяха, изпълнени със звънливите гласове на ученическото ято. След дългата раздяла учениците се събраха отново, за да споделят летните си спомени и да започнат новата учебна 2018/2019г., която ги очаква с много предизвикателства.

През тази година първият учебен ден съвпадна с християнския празник „Вяра, надежда и любов“.

В 9.00 под звуците на химна на Република България започна празникът и в СПГ „Алеко Константинов“. Водещи на тържеството бяха ученичките Рени от 9а клас и Борислава от 12б клас.

В този чудесен и усмихнат първи учебен ден гости на тържеството ни бяха: г-н Росен Маринов - Директор Дирекция „Култура“ към Община Свищов, проф. д-р Атанас Атанасов - ръководител катедра „Счетоводна отчетност“ в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, г-жа Татяна Друмева - Център за професионално обучение към Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ и г-жа Мария Боянова и г-жа Елена Стефанова – Център за обществена подкрепа, гр. Свищов.

По традиция първите сърдечни думи бяха произнесени от директора на гимназията –

г-жа Веска Николова. Тя поздрави учителите, учениците и служителите с откриване на новата учебна година и им пожела много здраве, упоритост и успехи.

Поздравителни адреси бяха получени от: Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание, РУО гр. Велико Търново, Община Свищов, Стопанска академия „Димитър А. Ценов“,

Център за професионално обучение към Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, ЦОП, гр. Свищов и др.

Поздравления от името на гостите отправиха: г-н Росен Маринов, проф. д-р Атанас Атанасов и г-жа Татяна Друмева.

Най-вълнуващ обаче бе денят за учениците от 8 клас, защото за тях всичко е ново - училището, съучениците, учителите. Изборът, който са направили да учат в СПГ „Алеко Константинов“ ще бъде началото на едно вълнуващо пътешествие, което ще извървят в продължение на пет години. За вълненията и надеждите, за новото начало говори ученичката от 8 клас Анабела Филева. Поздрав към тях, а и към всички присъстващи бяха изпълненията на талантливите певици на гимназията Мелек и Гергана от 12б клас.

Нека нова учебна година да бъде изпълнена с вярата, че всичко започва от знанието, надеждата, че мъдрият човек може да осъществи мечтите си и любовта между хората, която ще направи света по-добър.

Елза Божанова

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School