18.04.2024, 12:23 ч.


Готвенето е магия Печат
Сряда, 13 Юни 2018 13:16

24 may 2018

В съвременния свят приготвянето на храна може да бъде сравнено с изкуство. Да създадеш един кулинарен шедьовър от обикновени на пръв поглед хранителни продукти, да постигнеш балансираният вкус и красотата за сетивата е цел, която се преследва от всеки готвач. Да ни разкаже за тайната на успеха и сбъднатите мечти гост в СПГ „Алеко Константинов” бе Лео Бианки.

За нашите ученици бе истинско удоволствие да се срещнат с чаровния и усмихнат италианец. Той им разказа за нелекия си път към успеха и за това, че страстта към кухнята, готвенето и естетиката са го превърнали в истински професионалист.

Корифеят на италианската кухня в България открива призванието си и любовта към кулинарията още като малък в професионалната кухня на своя баща, пленен от ароматите и вкусовете на автентичната кухня на Италия. В момента Лео управлява и е главен готвач в своите два ресторанта – Leo`s Pizza Trattoria и Leo`s Pizza Rustico.

Лео сподели своите емоции от последният сезон на "MasterChef", в който бе част от журито съвместно с Андре Токев и Петър Михалчев. Когато продуцентите на предаването му се обаждат с покана да заеме място в Светата троица на журито, Лео няма никакви колебания. "Бях изключително спокоен, защото имах пълната информация за очакванията на продуцентите към мен - да дам на „MasterChef” погледа на ресторантьора". Правилата на Лео в кухнята са дисциплина, организация, бързина, отборна работа, когато е необходимо и, разбира се – абсолютна хигиена.

Бъдещите кулинари от СПГ „Алеко Константинов” с интерес слушаха разказа му, зададоха му въпроси, свързани както с готвенето, така и с живота и интересите на мастършефа. Тяхното любопитство бе задоволено от Лео Бианки. Той насърчи нашите ученици да се развиват непрекъснато. Самият Лео каза, че постоянно търси начини за повишаване на кулинарните си умения, защото съвременният клиент търси съвършеният вкус.

Срещата приключи с раздаване на автографи и покана към нашите ресторантьори за гостуване в неговите ресторанти, където на практика да видят ненадминатите умения на Лео в италианската кухня.

Лиляна Димитрова
















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School