28.03.2024, 23:09 ч.


Великденска работилница Печат
Четвъртък, 05 Април 2018 15:11

На 05.04.2018г. ученици от СПГ „Алеко Константинов”, обучаващи се в специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки” се включиха в инициатива на Община Свищов по повод на предстоящите великденски празници. Събитието се проведе в двора на комплекс „Светиниколското училище”, което днес се превърна в шарена Великденска работилница.

Децата от детските градини имаха възможност да се запознаят с традициите, свързани с най-големия празник в православното християнство - Великден, да научат и упражнят различни техники за боядисване на яйца, да играят и да се забавляват.

Учениците от гимназията демонстрираха на присъстващите как се замесва традиционния сладък обреден хляб - козунак и разказаха за специфичните особености при неговата направа. Под тяхното наставничество малчуганите месиха козуначено тесто и оформиха от него кифлички и мъфини.

За децата бяха осигурени различни лакомства за почерпка и козуначени мъфини приготвени от нашите млади кулинари под ръководството на г-жа Лиляна Димитрова.

Присъстващите на събитието бяха завладяни от светлия дух на Великденските празници.

Галя Недялкова



images/stories/2017-18/Velikden/1.jpg

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School