20.04.2024, 00:55 ч.


Училищен кръг на Национално състезание по професии "Най-добър млад готвач" Печат
Четвъртък, 01 Февруари 2018 12:10

На 31.01.2018г. учебната работилница по готварство за пореден път събра претендентите за титлата „Най-добър млад готвач” на СПГ „Алеко Константинов” – Свищов - училищен кръг на Национално състезание по професии.

Участваха ученици от професиите „Ресторантьор” и „Готвач”. Самуил Симеонов, Джем Хасанбашев, Звездомир Марков и Филиксия Иванова – ученици от ХІ клас и Ивелин Иванов – ученик от ХІІ клас. Задачата на участниците бе да приготвят едно и също ястие - "Пиле капрезе". Рецептата на ястието беше зададена на участниците непосредствено преди началото на самото състезание.

Работата на участниците и приготвените кулинарни изделия бяха оценявани от комисия в състав Лиляна Димитрова - председател и членове инж. Анета Владимирова и Ивелина Енчева. Състезателите се оценяваха по следните критерии: външен вид и работно облекло, лична хигиена и хигиена на работното място, безопасност при работа със съдове и инвентар, ефективност при използване на ресурси и хранителни продукти, организация и техника на работа, прецизност на изпълнение, оригиналност, новаторство при приготвяне и оформяне, вкусови качества, работа в екип.

След обсъждане и дегустация комисията излъчи за победител – Филиксия Иванова, която ще представи гимназията на Регионалния кръг на състезанието, който ще се проведе на 30 и 31 март 2018 година в гр. Русе.

Пожелаваме на победителя успех и достойно представяне на Регионалния кръг на състезанието.

Лиляна Димитрова











 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School