28.03.2024, 19:41 ч.


Златен и бронзов медал от международен турнир по киокушин карате Печат
Вторник, 14 Ноември 2017 09:12

На 11 ноември 2017г. клубът по киокушин карате представи град Свищов и СКК „Академик“ на тазгодишното издание на Международният турнир за купа "Шумен" по киокушин карате.

В състезанието участваха над 300 състезатели по киокушин карате от България, Сърбия, Гърция и Беларус. Каратистите на Спортен карате клуб „Академик“, които се впуснаха в двубоите за престижните отличия в най-твърдия боен стил карате, добавиха в колекцията си от състезателни трофей още единадесет медала.

Никола Янков от 8 а клас, СПГ се представи на много високо ниво и достигна до финалния кръг на състезанието при момчета 2004-2003. Това му донесе златен медал

С бронз се окичи и Кристиян Кирилов от 9 а клас, в категория до 65 кг. Никола спечели двубоя с "вазери" (удар към главата с ритник) благодарение на поредица от впечатляващи ритници, а Кристиян показа добро владеене на техниките и състезателните правила на киокушин карате.

Треньорът от Свищов - сенпай Митко Божанов (първи дан – черен пояс) за поредно състезание беше съдия и отговаряше за определяне на правилните победители и гарантиране на честни битки по време на двубоите.

След това състезание каратистите на „Академик“ продължават с подготовката си за следващите мероприятия, организирани от Българска карате киокушин федерация (БККФ).

Ценко Ценков

Емил Иванов





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School