20.04.2024, 01:14 ч.


Отлични кулинари и успешни спортисти Печат
Понеделник, 06 Ноември 2017 10:42

За втора поредна година в Свищов се проведе спортно ориентиране в градски условия и здравословен базар от собственоръчно направени вкусотии с основен продукт – тиква. Идеята бе по забавен и атрактивен начин да се предложи алтернатива за насърчаване към водене на активен и здравословен начин на живот. Основната цел на събитието беше осъзнаване ползите от физическа активност, чрез участие в спортни дейности за личното, социално и професионално развитие и значението на храната за нашето здраве.

Учениците от СПГ „Алеко Константинов” взеха участие и в двете състезателни направления на събитието. Сръчните ресторантьори от гимназията бяха приготвили неустоимо вкусните какаови бисквити с тиква и овесени ядки, тиквен щрудел със сушени кайсии, орехи и портокалова кора, тиквен чийзкейк, тиквени крекери с розмарин и лук, хляб с тиква, тиквени бонбони, мъфини с тиква и стафиди. Вкусовите качества на кулинарните изделия бяха оценявани от професионално жури, което остана впечатлено от презентацията на учениците и от вкусните здравословни експонати. За избора на продукти, интересните ястия и техните неповторими вкусове ни бе присъдено почетното III място.

Интересно и изпълнено с емоции бе и спортното ориентиране в градски условия. Нашите ученици се включиха в трета възрастова група и „Маршрут С”, който бе най-сложният. На участниците бяха раздадени карти на града, на които бяха обозначени точките, през които трябва за минат, за най-добро време. Стигайки на дадено място учениците трябваше да разпознаят сградата или забележителността и да се чекира местоположението им. Нашите ученици показаха, че са добри и в спортното ориентиране. В категорията на момчетата заслужихме II и III място, а в категорията на момичетата завоювахме и трите призови места.

Слънчевият съботен ден ни изпълни с много приятни емиции и неповторими изживявания. Гордеем се със своите възпитаници и очакваме нови предизвикателства!

Лиляна Димитрова

Митко Бялков











 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School