28.03.2024, 15:43 ч.


Втора национална конференция „Европа - територия на знанието” Печат
Вторник, 10 Октомври 2017 10:13

От 5 до 7 октомври се проведе Втора национална конференция с международно участие по природни науки, техника и технологии „Европа - територия на знанието” в гр. Варна под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Конференцията се организира по национална програма „Квалификация“ в партньорство с Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН, с участие на представители на образователния офис на ЦЕРН, Швейцария и на университети.

Основната цел на конференцията беше обмяна на опит и знания в областта на природните науки, техниката и технологиите.

Програмата на Втората национална конференция „Европа - територия на знанието” включваше доклади, дискусии и презентации по направления „Интердисциплинарни връзки - представяне на добри педагогически практики“ и “Обучението по природни науки, техника и технологии и връзката средно – висше образование“.

От нашето училище участие в конференцията взеха инж. Зорница Минчева и инж. Ценка Петкова, които бяха посетили ЦЕРН съответно през 2014 и 2015 г. По време на конференцията преподавателите на СПГ „Алеко Константинов” се срещнаха със свои колеги, посетили ЦЕРН и участваха в изготвянето на Меморандум на Втората национална конференция.

Конференцията допринесе и за подобряване на сътрудничеството между колеги от различни културно-образователни области.

На участниците бяха връчени Сертификати.

инж. Зорница Минчева











 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School