20.04.2024, 07:08 ч.


Откриване на учебната година в СПГ „Алеко Константинов“ Печат
Понеделник, 18 Септември 2017 08:00

Прекрачваме прага на Свищовска професионална гимназия “Алеко Константинов“ заредени с позитивни емоции. Тук децата ще учат освен математика, история, география, но ще вземат пример от личността на писателя, известен със свободата на духа и нравствена воля.

Събитието започна с химна на Република България, което допринесе за празнично настроение. Директорът на СПГ „Алеко Константинов“ инж. Веска Николова пожела на възпитаниците на гимназията да не спира желанието им за полет, за да имат сила крилете им, защото до тях ще бъдат учители и родители. Учениците Франческа Иванова от XII „б“ клас и Ебру Александрова от VIII „б“ клас акцентуваха на личността на Щастливеца и нравствените послания, които той ни завеща. Със своя живот и дело той ни учи: „Ти може да не си поет, но трябва гражданин да бъдеш!”.

На празника присъстваха г-н Игнат Ангелов - председател на Регионален съюз на земеделските кооперации „Дунав 2000“, доц. д-р Румен Ерусалимов от СА „Д.А. Ценов“, г-жа Антоанета Йорданова от Център за обществена подкрепа в гр. Свищов, служители и родители. Поздравителните адреси допринесоха за тържественост на събитието.

Голямо внимание бе отделено на народните танци, с които изненадаха гостите като отлични изпълнители Любомира Любенова и Ивелин Илиев от XII „б“ клас.

Нека младите хора да помнят и ценят заветите на Щастливеца!

Веселина Владимирова

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School