18.04.2024, 18:40 ч.


Културна подготовка по Еразъм+ (1,2 гр.) Печат
Понеделник, 02 Май 2022 21:14


Приключи културната подготовка на учениците от единадесети клас  по проект 2021-1-BG01-KA121-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по програма „Еразъм +”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" за професионалните направления "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг" (1 гр) и „Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника” (2 гр.).

В началото на месец юли двете групи ученици заминават в Италия и Германия, за да проведат производствената си практика. Благодарение на културната подготовка бъдещите ни специалисти се запознаха с географското положение, икономика, история и култура на тези две европейски държави.

Учениците от първата група със специалност „Кетъринг“ научиха интересни факти за създаването и културата на град Римини, който е наричан още „Ибиса на Адриатика“ и един от най-големите и любими морски курорти на италианците.

Втората група със специалност „Компютърни системи и технологии“ ще посетят град Берлин, който е една от забележителните европейски столици. Учениците научиха, че въпреки историческите катаклизми столицата на Германия е един от примерите за бързо и успешно възстановяване.

Програмата и на двете групи предвижда културни визити, по време на които  ще разгледат забележителности на Римини и Берлин, събрали миналото и настоящето.

Елза Божанова





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School