16.04.2024, 17:08 ч.


Психолого-педагогическата подготовка за моделиерите по "Еразъм+" (2 гр.) Печат
Понеделник, 02 Март 2020 19:22


На 25 и 26 февруари се проведе психолого-педагогическата подготовка на учениците от професионално направление „Производствени технологии - текстил, облекло, обувки и кожи“ (2 гр.), участващи в проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Професионално образование и обучение“. Обучението беше с продължителност 10 часа. Целта на тази подготовка  е запознаване с народопсихологическите особености на италианците, придобиване на знания за стила на вербалното и невербалното общуване в Италия и формиране на толерантна нагласа към различието. Използваните методи бяха лекция, фронтална беседа, ролеви игри и др.
По време на обучението учениците имаха възможност да усъвършенстват уменията си за работа в екип и да повишат уменията си за адаптация към нова непозната за тях среда. Предпочитана форма на работа бяха тренингите, в които участниците се включиха според предпочитанията и възможностите си. В лекционна форма им беше поднесена информацията за особеностите на националния  характер, стил на поведение на бизнес партньорите, етика във взаимоотношенията във формална и неформална среда. Учениците свободно споделяха своите вълнения и очаквания относно предстоящото пътуване.
Наблюденията ми при проведеното обучение водят до извода, че участниците в проекта са мотивирани за изпълнение на предстоящите задачи и дейности.

Галя Недялкова







 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School