20.04.2024, 08:27 ч.


Културна подготовка за ресторантьорите по Еразъм+ /1 гр./ Печат
Събота, 30 Март 2019 21:43


И тази година ученици от професия „Ресторантьор“ ще проведат производствената си практика в чужбина по проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение", Професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”. Мястото ще бъде красивия курортен италиански град Римини. Затова те преминаха през няколко обучения, като едно от тях е културна подготовка, която се състоя в края на месец март.
Участие взеха 10 ученици от XIб клас, които се запознаха с географското положение, култура, исторически забележителности и правовия ред на Италия. Обучението беше проведено под формата на лекции, илюстрирани с презентации.
Разделени по групи учениците подготвиха презентации, разказващи за историческите забележителности на Италия и Римини, градът в който ще бъде проведена производствената им практика.
Културната подготовка приключи с тест, оценката от който ще бъде прибавена към състезателния бал и ще определи кои седем  ще заминат за Адриатическата Ривиера.
Освен знанията и уменията  по професията учениците ще се докоснат и до една древна култура, поставила началото на европейската цивилизация.  

Елза Божанова







 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School