19.04.2024, 06:41 ч.


Малага – древен и съвременен град Печат
Вторник, 10 Април 2018 14:38


Малага – една от световните туристически дестинации за първи път ще приеме наши ученици, които ще проведат там производствената си практика през месец юли. Преди да заминат обаче участниците в проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „ПРАКТИЧЕСКО ОРИЕНТИРАНО ОБУЧЕНИЕ С ЕВРОПЕЙСКО КАЧЕСТВО“ одобрен за финансиране по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение“ за професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ трябва да преминат през няколко обучения, едно от които е културна подготовка. Целта й бе учениците да се запознаят с особеностите на географското положение, историята и забележителностите на Испания и гр. Малага.

Занятията преминаха под формата на лекции, илюстрирани с презентации и разговори за очакванията от престоя им.

Културната подготовка приключи с тест, проверяващ знанията за тази древна страна.

Всички кандидати са мотивирани, но от 13 участници само 10 ще се класират и това ще са тези, показали най-добри резултати по време на обученията.

Вярвам, че с подкрепата на ръководителя им инж. Анета Владимирова те ще се справят с предизвикателствата, които ги очакват и ще представят достойно Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов”.

Елза Божанова








 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School