12.07.2020, 07:01 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Приключи културната подготовка по проект Еразъм+ Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 28 Април 2017 10:23

                                                                         

За втори път слънчевият испански град Валенсия ще бъде мястото, където наши ученици от 11 б клас ще проведат своята производствена практика през месец юли. Това стана възможно благодарение на отново спечелен проект 2016-1-BG01-KA102-023470 „Испанският опит в кулинарното изкуство“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“ за професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“. Преди обаче бъдещите готвачи да стъпят на испанска земя трябва да преминат през различни подготовки. Една от тях е културната. В нея участваха всички 12 ползватели по проекта, но от тях ще заминат само 9 ученици. Целта на културната подготовка бе да запознае учениците с Испания като история, география, икономика и култура.

Научиха, че Валенсия е третият по големина град на Иберийския полуостров. Запознаха се и с културните забележителности на този красиво място, където ще живеят и работят три седмици. Лекционният материал бе подготвен и представен под формата на презентации. Културната подготовка завърши с тест, чиято оценка ще бъде прибавена към общия бал и е задължителна част при оценяване за окончателното класиране.

Щастливците, които ще заминат, освен че ще работят в реални условия, ще се насладят и на живописните плажове и впечатляващата архитектура, защото Испания е втора в света държава след Италия по брой на обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - общо 40.

Елза Божанова
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес569
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9573
mod_vvisit_counterТози месец15674
mod_vvisit_counterВсичко1752513
В момента има 595 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School