14.07.2020, 08:46 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Стартира обучението по испански език за педагози Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 17 Декември 2016 18:40

             

На 15.12.2016г. стартира езиковата подготовка на преподавателите  от ПГ по лека промишленост и строителство, които през месец септември 2017 година ще проведат едноседмично обучение в гр. Валенсия, Испания по проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение".

В езиковата подготовка ще вземат участие 10 учители от ПГ по ЛПС - Свищов, избрани на първи етап от подбора на ползватели. Обучението включва изучаване на испански език, ниво А1 - развитие на комуникативните умения за формиране на навици, необходими за всекидневно и професионално общуване.

Обучението по испански език ще се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов и ще завърши през месец април 2017 година със сертификационен изпит. Обучението ще бъде разделено на два модула: изучаване на испански език с акцент развитие на комуникативните умения – 60 часа, и усвояване на специализирана терминология в областта на ИКТ – 30 часа. На издържалите ще бъде издаден сертификат за проведено езиково обучение по испански език, ниво на владеене А1 по Европейската езикова квалификационна рамка.

Доцент д-р Христо Сирашки, директор на ЦПО и г-жа Татяна Друмева, секретар на ЦПО - Свищов, приветстваха обучаемите, а след това г-жа Друмева представи в резюме предстоящите дейности и преподавателя по испански език г-н Луис Контрерас, който изрази своето желание да работи с педагозите за повишаване на техните професионални компетентности.

Минко Николов

Координатор на проекта

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2081.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес693
mod_vvisit_counterВчера1618
mod_vvisit_counterТази седмица2311
mod_vvisit_counterТози месец19168
mod_vvisit_counterВсичко1756007
В момента има 379 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School