20.09.2020, 22:41 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Ciao, Italia! Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 06 Юли 2016 09:45На 3 юли 2016 година ползвателите по проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" - 1 група, отпътуваха за Римини, Италия, където ще проведат своята двуседмична лятна практика.

Нашето лятно приключение започна от летище Букурещ - Otopeni International, от където отпътувахме за Болоня, Италия. След емоционалното пътуване кацнахме в Болоня, където ни посрещна представител на фирмата пратньор по проекта - Sistema Turismo. Отпътувахме за Римини. В хотела ни - Марина, Римини ни очакваше г-жа Цветомира Георгиева – представител на партньорите по проекта. Тя ни привества с „Добре дошли”, помогна ни да се настаним и ни описа района, в който сме настанени.

На следващият ден разгледахме забележителностите на красивия италиански курорт – Римини. Посетихме катедралата Tempio Malatestiano, арката на Август, моста на Тиберий, централният площад „Пиаца тре мартири”, където се събират местните. Обиколката на града завърши в офиса на Sistema Turismo, където се се запознахме с останалите членове на екипа - партньор, оформихме нашите документи и получихме карти за пътуване.

Предстоеше най-вълнуващото – презентациите пред работодателите и наставниците. Учениците са разпределени да работят в 5 ресторанта - Taverna degli Artisti, Trattoria La Marianna, Ristorante Dallo Zio, AmoRimini и Osteria De Borg. Всеки един стажант беше представен на работното му място. Наставниците дадоха напътствия за работно време, работно облекло и задължения на стажантите.

И така започна нашата лятна практика. С нетърпение очакваме разходката до Венеция, която ще се осъществи през почивните дни.

Arrivederci!

Лиляна Димитрова - ръководител на групата
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2035.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1078
mod_vvisit_counterВчера1457
mod_vvisit_counterТази седмица12319
mod_vvisit_counterТози месец28898
mod_vvisit_counterВсичко1861805
В момента има 278 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School