02.07.2020, 22:16 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Психолого-педагогическата подготовка Еразъм+ 1 група Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 20 Юни 2016 10:45Психолого-педагогическата подготовка на 10 ученици от Професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, участващи в проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ ЗА КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" , се проведе през месец юни 2016г. Обучението имаше за цел запознаване с народопсихологическите особености на италианците, усъвършенстване на уменията за вербално и невербално общуване на заминаващите за Италия, както и тяхната работа в екип. Възпитаването в толерантност към различни култура и език предполага по-бърза адаптация в непознатата за тях среда.

Предпочитана форма на работа бяха тренингите, в които десетте участници се включиха избирателно, според предпочитанията и възможностите си. Те бяха запознати с особеностите на националния  характер, стил на поведение на бизнес партньорите, етика във взаимоотношенията във формална и неформална среда. Учениците свободно споделяха своите вълнения относно предстоящото пътуване. Попълнената преди заминаването анкека сочи, че повечето от тях тръгват спокойни и с желание да се справят с предизвикателствата, очакванията им са да разширят професионалните си  знания, умения и навици в реална работна среда.

Диана Доневска

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1367
mod_vvisit_counterВчера1561
mod_vvisit_counterТази седмица5909
mod_vvisit_counterТози месец2928
mod_vvisit_counterВсичко1739767
В момента има 199 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School