15.07.2020, 00:57 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Връчване на сертификати по проект Еразъм + Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 16 Май 2016 08:45На 10 май 2016г. в зала № 1 на Община Свищов се проведе заключителен семинар за популяризиране и отчитане на дейностите по проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление Електротехника и енергетика. По този проект група от седем ученици от 11 и 12 клас проведе своята двуседмична производствена практика през месец април в град Портсмут –Великобритания. Проектът е изпълнен от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – гр. Свищов и партньор TRAINING VISION - Portsmouth.

Присъстващите ученици и учители от ПГЛПС, родители, представители на други учебни заведения и работодатели бяха приветствани от г-жа Анелия Димитрова – Заместник кмет образование, младежки и хуманитарни дейности. Госпожа Димитрова поздрави ръководството и учителите на гимназията за спечелените и изпълнени проекти по Програма „Еразъм+” и пожела успех в реализирането на следващите дейности на проекта за учениците от професионално направление „Хотелиерствио, ресторантьорство и кетеринг”, които ще проведат двуседмична производствена практика в гр. Римини, Италия през месец юли 2016г. Г-жа Румяна Кузева - Началник отдел „Образование и култура“ също беше гост на събитието.

Поздравления изказа и доцент – доктор Христо Сирашки - Директор, Обслужващо звено /ЦСФО и ЦПО/. Доцент Сирашки пожела продължаващо ползотворно сътрудничество между гимназията и Центъра за професионално обучение към Стопанска академия „Д.А. Ценов”.

Семинарът продължи с представяне на проекта от инж. Веска Николова – Директор на гимназията с презентация, в която бе проследена реализацията на дейностите по проекта за мобилността на учениците от направление Електротехника и енергетика – подбор на участници за езикова, професионална, културна и педагогическа подготовка, провеждането им, подбор на участниците в мобилността, провеждане на самата мобилност и отчитане на дейностите.

Госпожа Николова представи новия спечелен проект по програма „Еразъм+” - „Испанският опит в кулинарното изкуство", който предвижда ученици от X б клас по професия „Готвач” да проведат триседмична производствена практика във Валенсия, Испания през месец юли 2017г. По същата програма, по проект „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене – шест учители по общообразователна и професионална подготовка ще проведат квалификационно обучение през месец септември 2017г. също във Валенсия, Испания.

След това участниците в мобилността Алим Алимов и Тургай Руфатов представиха своя презентация, в която изразиха впечатленията си от проведената производствена практика.

Госпожа Веска Николова официално връчи сертификатите на ползвателите – сертификати от ПГЛПС - гр. Свищов за професионална и културна подготовка и за участие в мобилността. Всички ученици получиха и сертификат Europass мобилност на български и английски език. Освен тези сертификати, учениците получиха и сертификат за проведена производствената практика от партньора TRAINING VISION – Portsmouth.

Придобитите при мобилността компетентности ще съдействат за успешната реализация на младите хора както на българския, така и на европейския трудов пазар.

инж. Зорница Минчева

ръководител на групата
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2090.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес68
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3421
mod_vvisit_counterТози месец20278
mod_vvisit_counterВсичко1757117
В момента има 294 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School