11.07.2020, 00:46 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Ученици и учители от ПГпо ЛПС на обучение в Испания през 2017 г. Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 04 Май 2016 06:58

За пета поредна година ПГЛПС спечели проект по програма „Еразъм +” - „Испанският опит в кулинарното изкуство". Ученици от X б клас по професия „Готвач”, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки” ще проведат триседмична производствена практика във Валенсия, Испания през м. юли 2017 г.

Мобилността предвижда участието на 12 ученици, които ще преминат предварителна подготовка по професионална, културна, психолого-педагогическа подготовка и испански език. След приключването й комисия ще направи класиране по състезателен бал и ще определи 9 участници, които ще заминат за Валенсия.

Чрез участието си в проекта учащите ще придобият знания и умения по изучаваната професия в реална среда, ще усвоят спецификите за приготвяне на средиземноморски специалитети, ще подобрят своето личностно развитие и комуникативните си умения на новия за тях испански език.

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство ще си сътрудничи с партньорска организация за издаването на Europass сертификати на участниците и изпълнение на ECVET процедурите за валидиране и признаване на знания и умения, придобити по време на провеждане на производствения стаж в Испания.

Популяризирането на придобитите при мобилността  компетентности ще съдействат за повишаване на мотивацията за учене, качеството на професионалното образование и успешната реализация на младите хора на европейския трудов пазар.

По същата програма гимназията спечели още един проект „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене". Проектът предвижда изпращането на 6 учители по общообразователна и професионална подготовка от нашето училище на квалификационно обучение отново във Валенсия, Испания през м. септември 2017 г.

Също като учениците и учителите ще преминат през предварителни обучения, след което по определени критерии ще бъдат избрани шестте участници.

Участието в проекта има за цел  стимулиране на иновациите и повишаване на качеството на преподаването и обучението чрез прилагане на европейския опит.

По време на мобилността учителите  ще проведат обучителен курс на тема „ИКТ за преподаване и учение” и ще получат Europass сертификати за признаване на придобитите знания и умения.

Даниела Минзилева и Елза Божанова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2122.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес44
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7368
mod_vvisit_counterТози месец13469
mod_vvisit_counterВсичко1750308
В момента има 223 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School