15.07.2020, 05:32 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Връчване на сертификати по италиански език Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 25 Март 2016 10:45На 24 март 2016 г. в Центъра по професионално обучение към Стопанска академия „Д. А. Ценов", г-жа Татяна Друмева – секретар на ЦПО тържествено връчи сертификатите на успешно завършилите езикова подготовка по италиански език на ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, участващи в проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ ЗА КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" за професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг".

В подготовката взеха участие 10 ученици от ПГ по ЛПС - Свищов, професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”, избрани на първи етап за подбор на ползватели. Обучението включваше изучаване на италиански език, ниво А1 с развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана терминология в областта на туризма и по-конкретно  в  ресторантьорството. Езиковата подготовка се проведе от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов с лектор г-жа Боряна Костадинова.

Гости на събитието бяха г-жа Анелия Димитрова – зам.-кмет на Община Свищов, г-жа Румяна Кузева - началник отдел „Образование и култура“, учители, служители и ученици на професионалната гимназия.

Дейностите по проекта бяха представени от инж. Веска Николова – директор на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.

Поздравления за успешното завършване на езиковата подготовка и пожелания за нови успехи изказа заместник-кметът г-жа Димитрова. И този път учениците от гимназията доказаха, че за младите и способни хора няма непостижими неща.

Събитието беше отразено от кабелна телевизия "Видеосат".

Анета Владимирова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2112.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес377
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3730
mod_vvisit_counterТози месец20587
mod_vvisit_counterВсичко1757426
В момента има 403 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School