11.07.2020, 01:24 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Приключи професионалната подготовка на втора група по Еразъм+ Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 28 Януари 2016 10:05Обучението на учениците, участващи в проект2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”, Програма „Еразъм +”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Електротехника и енергетика”, се проведе през периода от 11 до 27 януари 2016г., съгласно учебната програма и при спазване на графика за провеждане на обучението.

Целта на професионалната подготовка бе запознаване с новите технологии на възобновяемите източници в борбата със замърсяване на околната среда; запознаване с правилата по техника на безопасност и здраве при работа в Обединеното кралство; необходимостта от енергийна ефективност в сградите; различни соларни технологии; рециклиране във Великобритания; обзор на законодателството и бизнесът с рециклирането; запознаване с изискванията и организацията на процеса на рециклиране.

Голяма част от занятията бяха проведени под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Особен интерес у ползвателите на мобилността предизвикаха практическите занятия, в които имаха възможност сами да се убедят в ефективността на соларните устройства – универсално соларно зарядно, соларен фенер, соларна лампа, соларен прожектор и други. Това ги вдъхнови да се обърнат към зелената енергия.

Знанията им придобити по време на професионалната подготовка ще събудят у тях любопитство, желание и интерес към възприемане на новите иновации в областта на енергията като цяло.

инж. Елза Генчева


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2084.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес87
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7411
mod_vvisit_counterТози месец13512
mod_vvisit_counterВсичко1750351
В момента има 233 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School