27.07.2021, 13:49 ч.


Банер
Завръщане от Испания Печат
Четвъртък, 16 Юли 2015 10:45На 14 юли 2015г. приключи мобилността в Испания на групата от 10 ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов. Учениците от професия "Ресторантьор", специалност "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения" проведоха 2 седмична производствена практика в ресторанти в гр. Валенсия, Испания по Проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „СРЕДИЗЕМНОМОРСКА КУХНЯ – ИСПАНСКИЯТ ОПИТ В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

След пристигането си в България, учениците споделиха своите впечатления от проведената мобилност, условията и организацията на работа в Испания. Проектът обогати учениците освен с придобитите знания, опит и умения за приготвяне на различни традиционни испански ястия, но и се запознаха с културата, традициите и начина на живот и работа в Испания, както и повишиха професионалното и личното си самочувствие.

Много са впечатленията от културните визити, планирани в програмата на мобилността. През почивните дни учениците посетиха Океанографския музей и Музея на науката в гр. Валенсия. На учениците бе направен мониторинг от г-жа Веска Николова - директор и г-жа Станка Койнова - помощник-директор на работните места. За да представи резултатите от проекта, Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и екипът за управление на проекта ще организира семинар, където широката общественост да се запознае с проведената мобилност и резултатите от нея.

Ивелина Енчева

ръководител на групата

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2102.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1139
mod_vvisit_counterВчера1512
mod_vvisit_counterТази седмица2651
mod_vvisit_counterТози месец37097
mod_vvisit_counterВсичко2228002
В момента има 464 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School