12.07.2020, 08:48 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Отново спечелен проект Печат
Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 09 Юни 2015 11:44

За поредна учебна година проектно предложение на ПГ по лека промишленост и строителство – гр. Свищов печели. Гимназията кандидатства по европейска програма „Еразъм+“, Ключова дейност „Образователна мобилност за граждани”, проекти за „Образователна мобилност на обучаеми и обучители в сферата на професионалното образование и обучение.

В изпълнение на проекта "Европейски опит за качествено професионално образование и обучение" се предвижда реализиране на две мобилности, включващи различни целеви групи:

Първа група: Двуседмична производствена практика в гр. Римини, Италия на 7 ученици от професионално направление „Хотелиерствио, ресторантьорство и кетеринг” през м. юли 2016г.

Втора група: Двуседмична производствена практика в гр. Портсмут, Великобритания на 7 ученици от професионално направление „Електротехника и енергетика” през м. април 2016г.

Предложението е насочено към целите на програма Еразъм+: Подкрепа на учащите за придобиване на компетентности (знания, умения и нагласи) с оглед подобряване на тяхното личностно развитие и пригодност за заетост на европейския пазар на труда и засилване на чуждоезиковите компетентности на участниците.

Реализирането на настоящия проект ще доведе до разширяване на професионалните знания и умения по изучаваната професия в реална работна среда, насърчаване на езиковото обучение и подобряване на комуникативните умения на участниците на чужд език и придобиване на личностни качества присъщи на работещите в развитите европейски икономики.

За изпълнение на дейностите по проекта училището ще си партнира с две партньорски организации от страните-домакини Sistema Turismo - Италия и Training Vision - Великобритания.

Този проект ще осигури възможност за ефективно взаимодействие в сферата на професионалното образование и обучение. Придобитите при мобилността знания, умения и компетентности ще съдействат за повишаване на мотивацията за учене, качеството на професионалното образование и обучение и успешната реализация на европейския трудов пазар.

инж. Веска Николова,

Директор на ПГ по лека промишленост и строителство 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

imgp2122_11.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес693
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9697
mod_vvisit_counterТози месец15798
mod_vvisit_counterВсичко1752636
В момента има 1056 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School