08.07.2020, 03:03 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Hola, habla español? /Здравейте, говорите ли испански?/ Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 20 Март 2015 21:05

От 28.11.2014г. до 06.03.2015 се проведе езиковата подготовка на учениците от ПГ по лека промишленост и строителство, които през месец юли 2015г. ще проведат двуседмичната си  производствена практика в гр. Валенсия, Испания по Проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „СРЕДИЗЕМНОМОРСКА КУХНЯ – ИСПАНСКИЯТ ОПИТ В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор: "Професионално образование и обучение".

В подготовката взеха участие 12 ученици от ПГ по ЛПС - Свищов, професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”, избрани на първи етап за подбор на ползватели. Обучението включваше изучаване на испански език, ниво А1 с развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана терминология в областта на туризма и по-конкретно ресторантьорството. Езиковата подготовка се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов и днес завърши с връчването на сертификати за успешно проведена езикова подготовка по испански език.

Гости на днешното събитие бяха: г-н Емил Димитров – заместник-кмет на Община Свищов, проф. д-р Любен Кирев – заместник-ректор в СА „Д. А. Ценов” – Свищов, доц. д-р Пенка Шишманова - Директор на ЦПО към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов, професор Луис-Густаво Контрерас Ернандес – ръководител на Испанския център към ВТУ „СВ. СВ. Кирил и Методиий" и преподавател на групата от ползватели.

Сертификатите за придобитите компетентности бяха връчени на учениците от проф. д-р Любен Кирев. Той пожела на учениците приятни мигове във Валенсия и да покажат своите знания и умения пред испанските партньори.

Сеньор Контрерас награди най-добрите си курсисти с грамоти от Испанския център към ВТУ „СВ. СВ. Кирил и Методий” и им пожела да бъдат уверени в себе си, в своите знания и да проведат една незабравима практика в Испания.

Ползвателите бяха приветствани с успешно приключилото обучение и от доц. д-р Пенка Шишманова и г-н Емил Димитров.

Пожелаваме на нашите възпитаници успешно приключване и на следващите етапи от предварителната подготовка на мобилността.

Buenas suerte! /На добър час!/

инж.Веска Николова

ръководител на проекта
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2027.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес175
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2734
mod_vvisit_counterТози месец8835
mod_vvisit_counterВсичко1745673
В момента има 179 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School