08.07.2020, 04:09 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Ресторантьорите на практика в Римини - „Перлата на Адриатика“ (1 гр.) Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 11 Август 2019 11:55


Oт 29 юни до 21 юли 2019 г. седем ученици от професия „Ресторантьор“, професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” проведоха производствената си практика в Римини, Италия по проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани". На летище Болоня групата  бе посрещната от представител на фирмата партньор по проекта - SistemaTurismo, а след това бяха настанени в хотел Fantasy от г-жа  Цветомира Георгиева.
На следващия ден учениците посетиха офиса на фирмата-партньор SistemaTurismo и направиха пешеходна разходка в историческия център на Римини, разглеждайки Арката на Октавиан Август, площада „Три Мартири“, църквата „Малатеста“ и моста на Тиберий.
Младите готвачи бяха разпределени в четири ресторанти: в ресторант Diana Riccione - Симеон Филев и Божидар Койнов, в Abocar - Василена Стефанова и Кристияна - Михаела Иванова, в Tiresia - Теодора Детелината и Йоана Кунова и в AllMakers ARE - Надя Игнатова. Ръководени от своите наставници, учениците се запознаха с организацията на работа в италианските ресторанти, надградиха знанията, придобити в училище, придобиха опит и умения в областта на ресторантьорството. Бъдещите готвачи усвоиха нови техники и технологии за приготвяне на типични италиански специалитети, характерни за регион Емилия–Романя.
Освен работата в италианските ресторанти, за младежите бе предвидена и интересна културна програма. На 6 юли  учениците посетиха Венеция, едно от най-прекрасните кътчета на Италия, което всеки трябва да посети през живота си, а на 13 юли - Сан Марино - най-старата република и анклав в Италия.  Едно невероятно преживяване беше  посещението на  парк „Италия в миниатюра” на 15 юли.
В края на производствената практика г-жа Цветомира Георгиева, представител на SistemaTurismo, благодари на учениците за чудесното представяне и прекрасните отзиви от наставниците. Всички участниците получиха европейски сертификати, а придобитият професионален и социален опит ще увеличи шансовете на учениците за успешна реализация на европейския пазар на труда.


Ивелина Енчева
/придружаващ учител/


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2099.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес242
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2801
mod_vvisit_counterТози месец8902
mod_vvisit_counterВсичко1745740
В момента има 224 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School