12.07.2020, 10:10 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Мебелистите на производствена практика на в Берлин (3 гр.) Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 11 Август 2019 11:48


И през това лято ученици от СПГ „Алеко Константинов“ проведоха триседмична производствена практика извън пределите на родината. Градът, който ги прие, бе Берлин. Това стана възможно по проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение".
В ранната утрин на 29 юни 7 ученици от  професия „Оператор в дървообработването“ потеглиха за румънската столица Букурещ, откъдето бе полетът им за Берлин. Заедно с тях отпътуваха и 8 ползватели по същия проект от професия „Ресторантьор“, но тяхната дестинация бе град Римини, Италия.
В немската столица младежите бяха посрещнати от представители на фирмата партньор Berlink с ръководители г-жа Марта Лаубе и г-жа Полина Спартянова, които се погрижиха за настаняването им в City Hostel Berlin.
На следващия ден фирмата партньор разпредели учениците по работни места в немските фирми: – Cewa 2001 TischlereiGmbH, SindemKuchemontagen и FritzSchulzTischlerei&TreppenbauGmbH, където бяха предадени на ментори, които отговаряха за тяхната практика. Бъдещите мебелисти имаха възможност да се запознаят с нови технологии за производство на съвременна мебел за обзавеждане на кухни, спални помещения, холни гарнитури и офис-мебели, а някои от тях участваха и в монтаж на мебели в жилищни сгради. Запознаха се с нови видове сглобки, лазерно разкрояване на кухненски врати и технологии за повърхностна обработка на детайлите.
Всяка работна седмица завършваше с културна визита, която целеше опознаване на историческите и културни забележителности в Берлин – панорамна обиколка на града и посещение на Бранденбургската врата, Берлинската стена и Техническия музей. Последната седмица бе посетен и градът, известен с историческото си минало и като резиденция на пруските крале - Потсдам.
В последния ден от производствената практика на учениците бяха раздадени сертификати от фирмите, в които се обучаваха. Фирмата партньор Berlink в лицето на г-жа Марта Лаубе и г-жа Полина Спартянова също им връчи сертификати за участие в проекта. Точността, дисциплината и спазването на правилата са уроците, които учениците научиха по време на производствената си практика в  Германия.


Николай Любенов
/придружаващ учител/ 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2051.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес777
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9781
mod_vvisit_counterТози месец15882
mod_vvisit_counterВсичко1752720
В момента има 231 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School